Gospodarstvo Virovitičko-podravske županije na 23. međunarodnom sajmu poljoprivrede Gazdanapok

U Szentlorincu u Mađarskoj je David Mezei, zamjenik državnog tajnika za programe ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede Mađarske, otvorio 23. „Gazdanapok“, međunarodni sajam poljoprivrede, koji se održava do nedjelje 14. kolovoza.

Ovo je najveći regionalni sajam poljoprivrede u Mađarskoj, a na kojem se od samog početka, već tradicionalno, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, predstavlja i gospodarstvo Virovitičko-podravske županije.

Na svečanosti otvorenja sajma organizatori sajma dodjelili su posebnu nagradu Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica za osobiti doprinos na sudjelovanju na sajmu i promociji hrvatskih proizvoda, koja je uručena Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica.

Na svečanosti otvorenja bili su nazočni brojni lideri i ostali predstavnici političkog i gospodarskog života Mađarske i Hrvatske, među kojima s mađarske strane: Zolt Tifan, član Mađarskog Parlamenta, dr. Szücs Marton, direktor CBC u Mađarskoj,
dr. Mark Gervary, predsjednik Zaklade za poduzetništvo županije Baranja i brojni drugi, a s hrvatske strane: Dinka Franulić, konzulica u Generalnom konzulatu RH u Pečuhu, predstavnici Virovitičko-podravske županije, Ivan Roštaš, gradonačelnik grada Slatine, Milan Vanđura, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, sa suradnicima, izlagači te predstavnici Grubišnog Polja i Bjelovarskog sajma.

U organizaciji i realizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, svoje proizvode na ovogodišnjem sajmu izlaže sedamnaest izlagača iz Virovitičko-podravske županije: Agroservis proizvodnja Virovitica, Apis Cabuna, Asel Slatina, Brana Virovitica, Dam Lozan, Draško Navarra Virovitica, Medena Virovitica, Meta-plast Pitomača, Mustač-Commerce Tvornica octa Virovitica, OPG Luka Ivoš Gornje Bazje, Organica vita Čađavica, Pčelarstvo Balint Virovitica, Poison city Otrovanec, Pustara Višnjica Višnjica, Spider grupa Pitomača, Špoljar Davor Terezino Polje i Viro Tvornica šećera.

Na temelju Sporazuma o suradnji Županijske komore Virovitica i Baranjskoga županijskog poduzetničkog centra Pečuh, mađarsko se gospodarstvo predstavlja na sajmu Viroexpo u Virovitici, a Županijska komora Virovitica predstavlja gospodarstvo Virovitičko-podravske županije na sajmu Gazdanapok.

(I. O.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content