Fotogalerija: Mališani iz Korije novu školsku godinu počinju u novoj školi

Učenici Područne škole Korija novu školsku godinu započinju u novoj školskoj zgradi. Na prigodnoj svečanosti, uz nazočnost mnoštva gostiju i mještana, otvorena je nova Područna škola u Koriji Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica. Novu školu su zajednički otvorili ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić te mališani koji će školu pohađati.

Svečanost su uz domaćina, ravnateljicu Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica Sanjicu Samac i gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina uveličali i: predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, pomoćnik ministra pomorstva prometa i infrastrukture Marijo Klement, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, dekanica Visoke škole iz Virovitice Vesna Bedeković, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš te mnogobrojni načelnici s područja VPŽ…

_MG_8673Prostor škole blagoslovio je fra Mijo Tikvić, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja Špišić Bukovica.

Vrijednost investicije je više od milijun kuna, a financira je Grad Virovitica. Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina, u proljeće će se dodatno investirati u izgradnju dječjeg igrališta. U školu u Koriji krenut će 7 prvašića, a ukupno je 26 učenika u kombinirana dva razredna odjela. Učenicima će u školi biti dostupne najmodernije tehnologije, čime će im biti omogućen bolji i brži pristup informacijama i znanjima.

Inače, Grad Virovitica je pored izgradnje Područne škole Korija, u proteklih 5 godina utrošio više od 8 milijuna kuna u obnavljanje i izgradnju škola na području grada te su uređene matične i područna škole.

(www.icv.hr; mb; foto: Matija R.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content