I-TEAM: Deset savjeta za zdraviji izgled kose

Mi smo stručni tim majstora frizera i od ovoga broja Virovitičkog lista dijelit ćemo s vama savjete i tajne frizerske struke.
Frizerstvo obuhvaća održavanje čistoće, njegu i uljepšavanje kose i vlasišta, obuhvaća područje estetike, osobito kod oblikovanja kose šišanjem i izradom frizure, te usklađivanje frizure s bojom kose i šminkom lica.
Nakon vrućih ljetnih mjeseci kosi je zbog izloženosti suncu, morskoj soli i kloru potrebna dubinska njega. Kosa postaje suha kada vlas ne apsorbira i ne zadržava dovoljno vlage, a što dovodi do njenog lomljenja, posebno tijekom češljanja. Razlozi suhe kose mogu biti prehrambeni nedostaci, često pranje, mnogobrojne štetne boje kojih ima na tržištu, lakovi, gelovi… Pravilnom njegom kose i konzumiranjem zdrave hrane možete spriječiti dodatno isušivanje i nahraniti je. Upravo stoga izdvojili smo deset sastojaka zahvaljujući kojima možete svojoj kosi vratiti potrebnu razinu vlage te intenzivan sjaj i podatnost:

1. Maslinovo ulje – bogato vitaminom E i antioksidansima.
2. Majoneza – sadrži visoku razinu proteina.
3. Jaja – izvor proteina i lecitina, zadržavaju vlagu i sjaj kose.
4. Pivo – proteini u pivu hrane kosu i čine je sjajnom i glatkom.
5. Avokado – vitamini A i E i drugi minerali jačaju vlas.
6. Banane – bogate kalijem i vlagom, sprečavaju lomljenje vrhova.
7. Med – čuva vlagu i hrani je.
8. Aloe vera – kombinacija vitamina, minerala i aminokiselina idealno za suhu kosu.
9. Sezamovo ulje – antibakterijska i antivirusna svojstva spriječit će gubitak kose.
10. Ocat – uklanja taloženje šampona i drugih proizvoda na kosi i vraća prirodnu razinu pH vrijednosti vlasištu te tako sprečava svrbež i prhut.
Sve ove sastojke možete kombinirati i praviti maske za suhu kosu, preporučljivo bi bilo svaki tjedan.
1. Tretman za kosu s majonezom, maslinovim uljem i jajem
1/2 šalice majoneze
1/2 šalice maslinovog ulja
3 žumanjka
Promiješajte, nanesti na kosu i isperite nakon 10-20 min. Ne šamponirajte!
2. Tretman za kosu s bananom i avokadom
Zrelu bananu, avokado i žlicu maslinovog ulja stavite na vlažnu kosu. Ostavite da djeluje 20 min i isperite hladnom vodom. Vaša kosa će biti super sjajna i meka.
3. Tretman s medom
1/2 šalice meda i malo maslinovog ulja umasirajte u vlažnu kosu 10-20 min. Isperite toplom vodom i imat ćete najglađu kosu u gradu.
4. Tretman s jabučnim octom
Jabučni ocat je neugodnog mirisa, ali je koristan za puno toga. Pomiješajte malo vode i jabučnog octa u malu sprej bocu te utrljajte na vlasište nakon šampona i ostavite da djeluje 5 min.
5. Tretman s pivom
Proteini u pivu, hmelj i ječam, pomažu pri vlaženju, povećavaju sjaj i jačaju kosu. Nakon šamponiranja prelijte bocu piva po kosi, utrljajte te isperite. TAA-DAAA! Kosa će vam biti meka i sjajna.
6. Tretman s kokosovim ulje

Uzmite 3 žlice kokosovog ulja i zagrijte ga u intervalima u mikrovalnoj pećnici dok se ne pretvori u tekućinu, zatim dodajte jaje i sve zajedno promiješajte. Smjesu nanesite na kosu i pokrijte kapom za tuširanje, te ostavite da djeluje 30-40 min. Na kraju isperite.

Toliko od nas do idućeg puta, vaš I-team!

image-0-02-01-70f5fa5cabb16cc387e5463f79b1ea1a926cf7e0685963a7f0c7be85d0c7849e-v

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content