Fotogalerija: Svečano obilježena 25. obljetnica 136. slatinske brigade

Više od tisuću pripadnika 136.slatinske brigade svečano je obilježilo 25. obljetnicu formiranja ratne jedinice. Program obilježavanja započeo je izložbom vojne opreme KOV-e koja je posebno bila zanimljiva najmlađima. Svečanu Misu posvećenu za 34-ero poginulih pripadnika Brigade služio je velečasni Dragan Hrgić, župnik Župe svetog Josipa Slatina. Ispred spomenika poginulim braniteljima u Parku 136. brigade zapalili su svijeće i položili vijence predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata; Ivan Kuprec, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović; brigadir Željko Žeželj, izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog štaba; izaslanstvo 136. brigade HV Slatina, izaslanstva Virovitičko-podravske županije, Grada Slatine, susjednih općina i general Vinko Vrbanac i izaslanstvo Hrvatskog časničkog zbora Osijek, a potom je župnik Dragan Hrgić predvodio molitvu.

Centralna proslava bila je na nogometnom stadionu Antuna-Tone Butorca gdje su okupljenim slavljenicima govorili ratni zapovjednici slatinskih postrojbi kao i gosti.

– Prije desetak godina na jednoj od koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata dogovorili smo da ćemo velike obljetnice obilježavati na jednom višem nivou, da ćemo pozvati sve pripadnike koji su prošli kroz Brigadu, a njih je preko 2.500, i tako smo napravili za petnaestu i dvadesetu obljetnicu, kao i za ovogodišnju dvadesetpetu. Prošle godine otvorili smo stalni postav Spomen sobe Domovinskog rata, nove prostorije za rad Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, sve s ciljem promocije istine i vrijednosti Domovinskog rata i sjećanje na naše poginule branitelje. – naglasio je Ivan Roštaš, ratni zapovjednik 64-og samostalnog bataljona i gradonačelnik Slatine.
U kulturno-umjetničkom dijelu proslave nastupio je Puhački orkestar Slatine pod ravnanjem Zorana Vlajnića i Zbor KUD-a Dika pod ravnanjem Darija Vrbaslije.

Glasnici istine na svoj su način pridonijeli ovogodišnjoj proslavi Dana brigade istrčavši zahtjevnu rutu od Voćina do Slatine.

Potom je uslijedio mimohod hrvatskih branitelja do Trga svetog Josipa gdje su vrijeme proveli uz druženje, zajednički ručak, kao i glazbu domaćih sastava a u večernjim satima i cjelovečernji nastup Miroslava Škore.

Opširnije u novom broju Virovitičkog lista…

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content