Gastronomija – ključan dio turističke ponude svake regije

U Kuriji Janković u Kapela Dvoru održana je edukativna gastro radionica pod nazivom “Savjetovanje OPG-a, restorana i drugih ugostiteljskih objekata na područja Virovitičko-podravske županije u razvoju receptura i načinu promocije vlastitih i lokalnih gastronomskih proizvoda i usluga te stvaranju gastro ikona regije”. Predavači na radionici su članovi Udruge Gastronomadi, istaknuti gastronomi, kuhari i enolozi s velikim iskustvom u praksi ugostiteljstva, turizma i gastronomskih trendova. Radionica je bila strukturirana tako da se sastojala od teoretskog, ali i praktičnog dijela gdje su prikazani načini pripreme jela. Vlasnici OPG-ova te voditelji restorana i kuhinja tako su mogli dobiti konkretne informacije kako poboljšati svoje proizvode i usluge.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martine Jakelić, tema radionice je bila gastro upravo iz razloga što gastronomija ima vrlo snažan utjecaj u turističkoj ponudi neke regije, odnosno to je nešto bez čega niti jedna regija ne može kvalitetno ponuditi turistički proizvod.

Radionicu je organizirala Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Gastronomsko-edukacijskim centrom KLUB GASTRONOMADA iz Zagreba, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, mb; foto: Ž. Đaković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content