Užurbano se radi na izgradnji novog nogostupa u Bečkoj ulici u Virovitici

Kako prijeti kraj godine, odnosno lošije vremenske prilike, koristi se svaki trenutak za završetak radova na svim dijelovima grada pa tako i na nogostupu u Bečkoj ulici u Virovitici. Naime, nakon što su uređene stare virovitičke ulice Ferde Rusana, Petra Preradovića i gornji dio ulice Matije Gupca ili kako ih stari Mikeši znaju zvati Čoljuk, Marinova i Petrovac svoje obrise dobio je i nogostup u Bečkoj ulici, dugoj čak 770 metara. Radove je obišao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji se je i u razgovoru sa sugrađanima informirao o zadovoljstvu izvođenjem radova.

Radovi se odrađuju u okviru sanacije čak 29 nerazvrstanih cesta i nogostupa na području grada Virovitice ukupne vrijednosti čak 7.634.811 kuna. Radi se o sanaciji postojećih nogostupa u gradskim ulicama: Antuna Gustava Matoša, Vatroslava Lisinskog, Ferde Rusana, Matije Gupca, Kralja Petra Krešimira IV, Bečkoj ulici, Ivana Gundulića, Nikole Tesle, Zlatnog Polja, Đure Basaričeka, Ivana Gorana Kovačića, Tome Maretića, dr. Andrije Štampara te 30. svibnja u Milanovcu.

Osim nogostupa asfaltiraju se i makadamske ceste: Rezovački vinogradi V. odvojak u Rezovcu, Svetog Antuna i Hrvatskih žrtava u Svetom Đurđu, nastavak Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama te kolničke konstrukcije u Ulici sv. Petra i Pavla u Golom Brdu i Bilogorskoj ulici u Podgorju.

Također, nekoliko cesta u gradu i prigradskim naseljima presvući će se novim slojem asfalta: Ferde Rusana, Augusta Šenoe, Trg kralja Petra Svačića, Eugena Kumičića, Dobriše Cesarića i Mate Lovraka te Zadnji Jarak u Golom Brdu i Stari Rezovac u Rezovcu.

Uz navedeno sanirat će se i put od Ulice Slavka Biondića u Rezovačkim Krčevinama do Šumske ulice na cesti prema Jasenašu.

becka-3

(virovitica.hr)