Visoka škola Virovitica: Od početnih 170 studenata do prepoznatljive institucije za visoko obrazovanje

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici svečanom je sjednicom Stručnog vijeća obilježena deveta obljetnica otvorenja škole. Sjednici su, uz vršitelja dužnosti dekana Olivera Jukića te profesore i ostale djelatnike škole, prisustvovali, između ostalih i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

Samo nekoliko dana nakon otvorenja Visoke škole, 16. studenog 2007. godine, uslijedili su upisi te je upisano 170 studenata. Danas Visoka škola broji 450 studenata, kao i nove smjerove, a postala je prepoznatljiva institucija za visoko obrazovanje diljem Virovitičko-podravske županije, ali i šire.

_mg_2025

Na same početke Visoke škole osvrnuo se vršitelj dužnosti dekana Oliver Jukić:

– Prošlo je točno devet godina od prvog postrojavanja nastavnika i djelatnika Visoke škole u virovitičkom Kazalištu. Nakon toga uslijedila je priča s upisima jer je akademska godina već krenula i na naše iznenađenje, nakon nekoliko dana imali smo upisanih 170 studenata i solidno ekipiran nastavnički kadar, u velikom dijelu potpomognut kadrovima sa Sveučilišta u Osijeku. U odnosu na početke situacija se u tom smislu dosta promijenila jer danas oko 70 posto nastave izvodimo vlastitim kadrom unatoč tome što imamo i novih studijskih programa. – kazao je Oliver Jukić.

Opširnije u novom broju Virovitičkog lista…

(www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content