Sjednica Stožera civilne zaštite VPŽ: Od sljedeće godine novi plan vježbi

U četvrtak, 8. prosinca, u Virovitici, uz predsjedavanje zamjenika župana Zdravka Dijakovića, uz nazočnost ravnatelja zdravstvenih institucija s područja VPŽ, županijskih pročelnika Igora Androvića, Melite Sirovice i Zorice Hegedušić, načelnika PU VPŽ Mirka Kostelca, predstavnike DUZS-a, vatrogasaca, crvenog križa i VIDRA-e, održana sjednica Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici je, između ostalog, analiziran sustav civilne zaštite za područje naše županije, govorilo se o godišnjem provedbenom planu zaštite od požara za 2017., godišnjem planu razvoja civilne zaštite, prijedlozima plana vježbi te o pripremi projekata koji će se financirati iz Europskih fondova.

Donijete su odluke o planovima i programima za sljedeću godinu, kao i usklađivanju plana civilne zaštite na području naše županije s jedinicama lokalne samouprave. Donijet je i program sudjelovanja u razvoju vježbi koje će se s obzirom na učestale vremenske nepogode provoditi u Pitomači, Virovitici, Slatini i Orahovici. U sljedećoj godini intencija će biti na formiranju jedinica koje će se baviti konkretno potresima i akcidentima koji se događaju u okruženju kako bi se preventivno djelovalo protiv velikih katastrofa. U tom smjeru ćemo krenuti s nabavom opreme, kao i edukacijama. – rekao je načelnik Stožera i zamjenik župana  Zdravko Dijaković.

(www.icv.hr, mb, kt; foto: M. Bašić, K. Toplak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content