Vlaga u zraku: Rješenja za postojanost frizure

Kišno i vlažno vrijeme najveći su neprijatelj savršene frizure. Vlaga iz zraka uzrokuje kovrčanje kose zbog čega ona postaje neposlušna. Donosimo vam 5 rješenja uz koja vlaga u zraku neće pokvariti frizuru.

1. Ne zaboravite regenerator
Tajna ravne kose očituje se u održavanju vlažnosti u vlasima.
Obavezno nanesite regenerator kod svakog pranja kose, a protiv kovrčanja je idealan onaj koji se ne mora ispirati.

2. Prirodno osušite kosu
Prije nego što posegnete za sušilom, pustite da se vlasi barem malo osuše na zraku. Vruć zrak iz sušila značajno isušuje kosu koja onda jače reagira na vanjske podražaje poput velike količine vlage u zraku zbog koje se kosa onda puno jače kovrča. Nakon pranja kosu zamotajte u ručnik i dopustite da pamuk malo upije vlagu iz vlasi.

3. Poslužite se serumom i uljima
Nakon pranja kose na vlasi nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima koji će kosi dati takozvani zaštitni film. Taj film sprječava prodor vlage i kovrčanje kose.

4. Anti-frizz spray
Sprejevi protiv kovrčanja kose najbolje su rješenje protiv vlage u zraku. Nanose se na vlažnu opranu kosu te je tako štite od kovrčanja.

5. Lak za kosu
Iako lakovi za kosu nisu prijatelji vaše kose jer je isušuju, ovaj proizvod za oblikovanje frizure pomaže u borbi protiv kovrčanja uzrokovanog vlagom u zraku. Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji sprječava dubinsko prodiranje vlage.
Nadamo se da smo vam pomogli s ovim savjetima.

Vaš I-team!
(www.icv.hr, iv)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content