Igoru Rufu izravna pozivnica za izlaganje na 10. natječaju za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost

U suradnji s Hrvatskim Telekomom, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb objavio je jubilarni 10. natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost. Natječaj je poziv za umjetnike koji se bave multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, novim tehnologijama komunikacije te područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije. Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost najveća je i ujedno jedna od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Izložba odabranih radova tijekom proteklih se deset godina profilirala u reprezentativan i relevantan pregled situacije na domaćoj likovnoj sceni. Održavana je na nekoliko lokacija u Gradu Zagrebu: Dom HDLU, Zagrebački velesajam (Paviljon 19) te, susljedno od 2010. u novootvorenoj zgradi MSU-a. Izborom od tridesetak do četrdesetak radova ravnopravno su se na izložbama prezentirali i nagrađivali umjetnici svih generacija s radovima u različitim medijima. Tijekom proteklog desetljeća na natječaj je prijavljivano više od 2000 radova, te su svake godine dodjeljivane tri otkupne i jedna nagrada publike. Otkupljeni radovi čine zbirku Hrvatskog Telekoma koja je sastavni dio fundusa Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Svake godine međunarodno stručno povjerenstvo poziva izravno na izlaganje tri autora, a ove godine to su: Duje Jurić, Igor Ruf i Davor Sanvincenti.

Natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost produljen je do 13. siječnja 2017. Umjetnici na natječaj prijavljuju samo jedan rad, i to isključivo putem e-prijavnice. Uvjete natječaja i link na e-prijavnicu možete pronaći na web stranici: artt.hr. (www.tportal.hr)