Igoru Rufu izravna pozivnica za izlaganje na 10. natječaju za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost

U suradnji s Hrvatskim Telekomom, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb objavio je jubilarni 10. natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost. Natječaj je poziv za umjetnike koji se bave multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, novim tehnologijama komunikacije te područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije. Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost najveća je i ujedno jedna od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Izložba odabranih radova tijekom proteklih se deset godina profilirala u reprezentativan i relevantan pregled situacije na domaćoj likovnoj sceni. Održavana je na nekoliko lokacija u Gradu Zagrebu: Dom HDLU, Zagrebački velesajam (Paviljon 19) te, susljedno od 2010. u novootvorenoj zgradi MSU-a. Izborom od tridesetak do četrdesetak radova ravnopravno su se na izložbama prezentirali i nagrađivali umjetnici svih generacija s radovima u različitim medijima. Tijekom proteklog desetljeća na natječaj je prijavljivano više od 2000 radova, te su svake godine dodjeljivane tri otkupne i jedna nagrada publike. Otkupljeni radovi čine zbirku Hrvatskog Telekoma koja je sastavni dio fundusa Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Svake godine međunarodno stručno povjerenstvo poziva izravno na izlaganje tri autora, a ove godine to su: Duje Jurić, Igor Ruf i Davor Sanvincenti.

Natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost produljen je do 13. siječnja 2017. Umjetnici na natječaj prijavljuju samo jedan rad, i to isključivo putem e-prijavnice. Uvjete natječaja i link na e-prijavnicu možete pronaći na web stranici: artt.hr. (www.tportal.hr)