“Podravski monstrum”: Tomislav Trbojević iz Pitomače zbog brutalnog zločina pravomoćno osuđen na 25 godina zatvora

Prema pisanju portala www.24sata.hr Tomislav Trbojević (56), kojeg su mediji prozvali Podravskim monstrumom, pravomoćno je osuđen na 25 godina zatvora zbog nezapamćeno brutalnog zločina koji je počinio u listopadu 2015. godine u Pitomači.

Ovaj već ranije osuđivani ubojica, 10. listopada 2015. godine provalio je, kako se pretpostavlja, tijekom noći u kuću 77-godišnje Ane, koja je živjela sama, u Ulici braće Radića. Pomaknuo je roletu na prozoru i kroz njega ušao u kuću. Rekonstrukcijom zločina utvrđeno je kako je starica bila u dnevnom boravku. Nakon udarca u nos, kojim joj je nanio tešku ozljedu u vidu prijeloma nosne kosti, zatražio je novac. Uplašena po vlastiti život Ana je ušla u sobu i dala mu svu svoju ušteđevinu koja je bila u kunama i eurima.
Brutalno tukao žrtvu

No, monstrumu to nije bilo dovoljno već je teško ozlijeđenu staricu gurnuo na krevet, skinuo je odjeću s nemoćne žene i potom seksualno zlostavljao. Tim je brutalnim činom staricu teško ozlijedio koja je obilno krvarila. Kako se starica u očaju pokušavala oduprijeti, monstrum ju je brutalno tukao nanijevši joj ozljede po glavi, vratu i tijelu.

Žena je još neko vrijeme, kako je ustanovljeno vještačenjem živjela, nakon odlaska Trbojevića bila živa, ali su psihičke traume bile toliko jake da je ubrzo umrla.

Da nešto nije u redu sa staricom tog kobnog nedjeljnog jutra je pretpostavio susjed koji je redovito k njoj dolazio na kavu i pozvao sina koji živi nekoliko ulica dalje. On je se zaprepastio ugledavši mrtvo tijelo majke.

Znao je njezine navike, čak ju je i posjećivao

Alarmirao je policiju koja je ubrzo ušla u trag monstrumu, jer je živio u blizini svoje žrtve, nekoliko kuća dalje i poznavao je njezine navike. Navodno ju je znao posjećivati, a ona ga je častila kavom i pićem, govorili su neki od svjedoka na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost.

Nakon zločina koji je zaprepastio Podravinu, Trbojević je istog dana nemilice trošio ‘krvavi’ novac po lokalima u kojima je dan ranije ‘žicao’ za cigarete i piće.

Odbijene su sve žalbe: Kazna je pravomoćna

Vijeće Županijskog suda u Bjelovaru mu je izreklo kaznu zatvora od 25 godina, a koju je Vrhovni sud potvrdio odbacivši Trbojevićevu žalbu, kao i žalbu odvjetništva koje je tražilo strožu kaznu. U kaznu zatvora Trbojeviću se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru od 15. listopada 2015, pa nadalje.

Kod odmjeravanja kazne sud je 56-godišnjem monstrumu u obzir kao otegnute okolnosti uzeo kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, zbog ubojstva žene u Bušetini kod Virovitice gdje je odrastao. Nakon 17 godina zatvora pušten je na slobodu i nastanio se u Pitomači. Uz ubojstvo počinjeno prije 20 godina, njegov je dosje pun kaznenih djela radi kojih je višestruko osuđivan. (www.24sata.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content