Ministarstvo turizma s 400 tisuća kuna podupire turističke projekte i inicijative strukovnih škola

Ministarstvo turizma je s ciljem poboljšanja kvalitete ugostiteljsko–turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru, objavilo javni poziv namijenjen srednjim strukovnim školama za promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala. Ukupno 400 tisuća kuna iz programa bit će dostupno za širok spektar projekata, koji uključuju stvaranja turističkih proizvoda, promocije i uvođenja IT komunikacijskih tehnologija i sl.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači Grad Zagreb, županija ili Republika Hrvatska, a svaka škola koji se kandidira na projekt, prijavljuje tim koji se sastoji od 1 voditelj projekta (profesor/mentor) i najmanje 3 članova (učenika). Iznos zatraženih sredstava može najviše biti 20 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedan prijavitelj (škola), odnosno 40 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dva ili više prijavitelja (partneri).

Od 2009. godine pa sve do 2016. godine Ministarstvo turizma je kroz program Promocija zanimanja sveukupno izdvojilo 2.772.928,50 kn. Kao pokazatelj uspješnosti samog Programa, prošle su godine od ukupno 15 projekata, odabrana tri najbolja te im je uručena pohvalnica ministra turizma. Riječ je o sljedećim projektima: „Bajk punkt“, Obrtničke škola Ogulin, „Čipka kao turistički suvenir“, Turističko-ugostiteljske škola Split u partnerstvu sa Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split te „Dinosauri od Savudrije do Novigrada“, Srednje škole V. Gortan, Buje

Javni poziv je otvoren do 10. ožujka 2017. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma.

(www.mint.hr)