U Pitomači održana savjetodavna tribina za poljoprivrednike

U Konferencijskoj sali Općine Pitomača održana je savjetodavna tribina za poljoprivrednike. Na predstavljanju, koje su organizirali Općina Pitomača i tvrtka DRAFT d.o.o. u suradnji s tvrtkom Solidus d.o.o., poljoprivrednicima, predstavnicima OPG-a, trgovačkih društava i obrta iznijete su informacije i činjenice o financiranjima proljetne sjetve, kao i ostalim poljoprivrednim aktivnostima. Prisutnima su usporedbom uobičajenih modela financiranja, koji se odnose na financiranje vlastitim sredstvima, redovnim kreditima u banci te uzimanju robe u poljoapotekama na poček, prezentirane i dodatne mogućnost kreditnih linija tvrtke Solidus d.o.o. kojom su omogućene dodatne uštede.

Na tribini su također predstavljeni nadolazeći natječaji iz Mjere 04 ”Ulaganja u fizičku imovinu” i Mjere 06 ”Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, kako bi se poljoprivrednici mogli na vrijeme pripremiti za najavljene natječaje.

Prilikom objave pojedinačnih operacija iz spomenutih mjera, za sve potencijalne prijavitelje i zainteresirane osobe biti će organizirane informativne radionice na kojima će moći saznati detaljne informacije i uvjete natječaja.

(pitomaca.hr)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12821″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]