Uskoro kreću radovi na gradnji vidikovca u Bukovačkim vinogradima

Udruga vinogradara i voćara sveti Ivan Špišić Bukovica održala je u Lovačkom domu u Špišić Bukovici redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Zvonko Kucljak koji je podnio je izvješće o radu za proteklu te predložio plan rada za tekuću godinu. Kao i svake godine, ova Udruga koja broji 42 člana, obilježila je prigodnim programom Vincekovo, sudjelovali su na međunarodnom sajmu Viroexpo, tradicionalno su se uključili u obilježavanje Dana općine, a svojim aktivnostima podržali su i 2. božićni sajam koji je održan u središtu naselja. Osim toga, Udruga organizira za svoje članove i predavanja vezana uz aktualnu tematiku u vinogradarstvu i voćarstvu, a s tim aktivnostima nastavit će se i ove godine. Najznačajnija aktivnost koja je protekle godine obilježila rad Udruge je projekt gradnje vidikovca i nadstrešnice u Bukovačkim vinogradima. Na tom mjestu će biti postavljen i kip sv. Ivana po kojem Udruga nosi ime, a u planu je i sadnja voćki i loze kako bi ovo mjesto ujedno moglo služiti za edukaciju vinogradara i voćara. Prema riječima predsjednika Udruge Zvonka Kucljaka, ishođena je građevinska dozvola, nabavljen je građevni materijal i sada se samo čeka ljepše vrijeme da se krene s radovima. Podršku projektu dala je i Općina Špišić Bukovica koja se uključila i u realizaciju projekta.

Skupštini su, uz članove Udruge vinogradara i voćara sv. Ivan, prisustvovali i načelnik Općine Hrvoje Miler sa svojim zamjenikom Rudolfom Ilićem, predsjednica Mjesnog odbora Vesna Posavac te predstavnici udruga s područja općine.

(www.icv.hr, mb)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12925″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]