Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” nastavlja s provedbom programa „Zdrav za pet“

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je predavanja o sredstvima ovisnosti pod nazivom „Kako droge djeluju i gdje se kriju opasnosti“ za učenike prvoga razreda Strukovne škole Virovitica.

Ovim je predavanjima nastavljeno ostvarivanje programa „Zdrav za pet“ u Virovitičko-podravskoj županiji i u 2017. godini. Program se već petu školsku godinu za redom uspješno provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji pa je provedba programa ove godine ustvari nastavak dobre suradnje Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i odgojno-obrazovnih ustanova u području prevencije rizičnih ponašanja kod mladih.

Program „Zdrav za pet“ provodi se na nacionalnoj razini, a njime su naravno obuhvaćene i škole u Virovitičko-podravskoj županiji. Radi se o preventivnom programu kojim se u formi predavanja i radionica za učenike u odgojno-obrazovnim ustanovama nastoje prevenirati rizična ponašanja kod djece i mladih.

Osim predavanja o štetnosti djelovanja droga koja se održavaju u prvom razredu srednjih škola, predviđena su i predavanja u osmom razredu osnovnih škola (tema je štetno djelovanje alkohola) te u drugom razredu srednjih škola (tema je problematično i patološko kockanje), a dinamika provedbe dogovara se sa svakom pojedinom školom.

(www.zzjzvpz.hr, sb)

zdrav za pet

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content