Održan savjetodavni sastanak u vezi Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska

U prostorijama Grada Virovitice održan je sastanak na temu Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska na kojemu su sudjelovali predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, predstavnice gradske i županijske razvojne agencije te stručnjaci JASPERS-a. Master plan Istočne Hrvatske pokriva područje pet županija i sve vidove prometa na njihovom području. Kao takav zahtjeva iznimnu predanost svih uključenih kako bi se projekt kvalitetno izradio. Tom prilikom stručnjaci JASPERS-a savjetovali su kako izraditi projekt te ostvariti i iskoristiti europske fondove.

– Kad se izradi Master plan on će biti bazni strateški dokument iz kojeg će proizlaziti mogućnosti za financiranje svih prometnih projekata na ovom području. Više neće biti prepreke da neki projekt dobije zeleno svjetlo za Eu financiranje, rekao je Sven Jesenković, načelnik Sektora za potporu i provedbu projekata Uprave za fondove Europske unije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na sastanku je bila riječ i o izradi studije izvodljivosti za brzu cestu od Zagreba do državne granice. Najavljen je početak izrade studije u sljedećem tjednu uz koji će paralelno početi dodjela besplatnih sredstava iz Europske unije. Nositelj projekta bit će Hrvatske ceste.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

logačiiiiiiii

[g-gallery gid=”399443″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content