U Slatini održana prezentacija za Podmjeru 7.4. u kojoj su sredstva javne potpore ukupno 50 milijuna eura, doznajte tko se može javiti

Ivan Ciprijan iz Ministarstva poljoprivrede u Slatini je održao prezentaciju o mogućnostima ulaganja koje pruža Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., u okviru mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koja se održala u Hrvatskom domu u Slatini.

Prezentaciji je uz zamjenika župana VPŽ Igora Pavkovića, nazočio i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove i kandidat za župana Igor Andrović, načelnici općina Suhopolje, Špišić Bukovica i Mikleuš, Marijan Brlek, Hrvoje Miler i Milan Dundović, ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Emina Kovač, pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Slatine Radenko Pavić, predstavnici razvojnih agencija GRAS i VTA, turističkih zajednica, poduzetničkog sektora.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 50.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a prihvatljivi korisnici su:
– jedinice lokalne samouprave (JLS)
– trgovačka društva u većinskom vlasništvu JLS-a
– javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači JLS osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, osnovnih škola
– udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti sukladno ciljnim skupinama i klasifikaciji djelatnosti udruga, povezane s prihvatljivim ulaganjem (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade, fundacije)
– vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i lokalne akcijske grupe koje su odabrane unutar Programa.

Detaljnije o navedenom natječaju možete vidjeti ovdje. Održavanje ovakve prezentacije planirano je u svim županijama u Republici Hrvatskoj. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”400861″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content