Učitelj OŠ I. G. Kovačića Gornje Bazje Ivan Slavić na tečaju Metodologija i kultura u Dublinu

U okviru projekta INterAct, koji se provodi u sklopu ključne akcije 1 programa Erasmus+, učitelj engleskog jezika OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje Ivan Slavić sudjelovao je na strukturiranom tečaju MetodologyandCulture u Dublinu.
Tečaj je bio namijenjen učiteljima engleskog jezika. Učitelj Slavić tom prilikom je stupio u kontakt s kolegama iz Španjolske, Grčke, Poljske, Litve i Danske. Tečaj se temeljio na upotrebi sadržaja iz irske kulture, povijesti, književnosti i filma kao materijala za učenje i poučavanje. Osim toga, sudionici su se upoznali s irskim obrazovnim sustavom i imali priliku usporediti ga sa sustavima u svojim zemljama. Zanimljivo je da je u Irskoj učiteljsko zanimanje jedno od najatraktivnijih i velika je konkurencija prilikom upisa na fakultet koji zahtijeva istu razinu izvrsnosti kao i medicina ili pravo. Osnovne metode koje su sudionici naučili bile su rad na projektu istraživačkog učenja, dramskim postupcima u nastavi i upotrebi konteksa za učenje.
Po povratku u školu učitelj Slavić će predstaviti iskustva stečena na stručnom usavršavanju, prije svega vlastitim učenicima s kojima će u nastavi koristiti neke od metoda, odnosno sredstava stečenih na tečaju. Osim toga, kroz prezentaciju i radionicu za prijenos vještina i znanja, na sljedećem Učiteljskom vijeću upoznat će i kolege s ishodima sudjelovanja na tečaju. (icv.hr, is)

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Virovitičkog lista…

[g-gallery gid=”398938″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content