U Virovitici pokušaj trovanja pasa, vlasnici oprez

Kažu da je pas čovjekov najbolji prijatelj, no uvijek ima i onih koji tako ne misle. Naime, u Ulici kralja Petra Krešimira IV. u Virovitici posipan je, kako se čini, otrov za štakore, a što možete vidjeti i iz priložene fotografije.

otrov Custom
Kako doznajemo, to nije jedina lokacija na kojoj se ovih dana mogao vidjeti ovaj razoran otrov. Naime, dobili smo informaciju da se truju mačke u Bilogorskoj ulici. Prema zakonu o zaštiti životinja (čl. 4, st. 2, tč. 14) novčanom kaznom od 10.000 do 15.000 kuna kaznit će se fizička osoba koja daje životinjama hranu ili tvari čije uzimanje izaziva bol, patnju, ozljede, strah ili smrt.
Prekrasna priča napravljena je u Virovitici osnivanjem Skloništa za životinje koje uvijek ima popunjem kapacitet, ali nekoliko stotina pasa je udomljeno upravo zahvaljujući njegovom radu i požrtvovnosti volontera te djelatnika Veterinarske stanice Feliks koja ima koncesiju nad skloništem.
Grad Virovitica apelira na sve one koji vide ili čuju da je na nekoj lokaciji u gradu pronađen otrov, neka odmah nazovu DUZS na 112, ili policiju na 192. (www.icv.hr, vle; Fotografije: Facebook, Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content