FOTO: Vatrogasna zajednica VPŽ svečanim programa obilježila „Florijanovo 2017.“

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije prigodnim je programom obilježila Dan vatrogastva i zaštitnika vatrogasaca, svetog Florijana.

Tim povodom, u prepunoj sali Društvenog doma u Vukosavljevici, presjek rada Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije u proteklom razdoblju dao je predsjednik Željko Palković koji je u svom izlaganju istaknuo podatak da je Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije, unatoč skromnim financijskim sredstvima, zahvaljujući našim vatrogascima i nesebičnoj pomoći Županije i bivšeg župana Tomislava Tolušića, najuspješnija u Hrvatskoj.

Bila je to ujedno prigoda da se uruče odlikovanja članovima Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora za uspješno odrađen mandat u razdoblju 2013. do 2017.

DSC00626 1024x768 1

Željko Palković odlikovan je poveljom i plaketom s likom Đure Deželića, a odlikovanje “Vatrogasni veteran” dobili su Stjepan Venus i Milan Majetić. Petar Čačinović i Ivan Sudarić dobili su plaketu. Zlatnu plamenicu dobio je Ivan Cmrečnjak, a srebrne plamenice dobili su Mario Pavelić, Marijan Moslavac, Neven Milanović, Zlatko Stošić, Darko Troha, Zlatko Štefanek, Izidor Lončar, Bernard Štefanović, Izidor Lončar, Siniša Ileš i Zoran Dereš. Zlatne medalje dobili su Davor Ileš, Dragan Medvedović i Mirko Solar, a srebrne medalje dobili su Kruno Fabijanac, Drago Pataki, Mladen Validžić, Antun Poje, Ivan Dvorski, Josip Matoković, Maja Kiš, Robert Puhanić, Robert Orina, Ivica Bukovčan, Zdravko Pokupić, Milenko Milovanović, Goran Šimić, Josip Bičanić i Zdravko Fras.

Osim toga zapovjednik VZO VPŽ Stjepan Venus uručio je i uvjerenja za zvanja i specijalnost vatrogasaca te posebna priznanja Barici Mihoković i Dubravki Galović.
Sve nazočne, među kojima su, osim mnogobrojnih vatrogasaca, bili i saborski zastupnik Josip Đakić, privremeni gradski pročelnik Marijo Klement i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler,
pozdravio je i obećao i daljnju pomoć vatrogascima, županijski pročelnik Igor Andrović koji je tom prigodom preuzeo Zahvalnicu Virovitičko-podravskoj županiji.

U glazbenom djelu programa sve nazočne zabavio je limeni orkestar DVD Orahovica. (www.icv.hr, bs; foto: Bruno Sokele)

[g-gallery gid=”410710″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content