Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica sjajne na 21. Državnom prvenstvu u Karlovcu

Više od tisuću natjecateljica nastupilo je ovog vikenda u Karlovcu u sklopu 21. Državnog prvenstva mažoretkinja. Nastupale su mažoretkinje iz Karlovca, Zagreba, Zadra, Vinkovaca, Bjelovara, Virovitice, Daruvara, Biograda na moru, Gline, Sesveta, Grubišnog Polja, Ugljana, Nina, Klinča Sela, Stupnika, Svete Jane, Župe Dubrovačke i Lekenika.

Nakon svečanog prijema kod gradonačelnika te postrojavanja ispred Zorina doma, natjecanje su započeli najmlađi. U kategoriji djevojčica od 4-9 godina „Prvi korak“ za Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica, 3 zlatne medalje osvojile su Karla Cenger, Magdalena Vanjhal i Ella Leona Šmiderkal.

majorette 12 CustomU kategoriji duo palica Anamarija Živković i Kristina Barčanac osvojile su treće mjesto i brončanu medalju, a Ena Morović i Nikolina Balint prvo mjesto i zlatnu medalju i tako se plasirale na Europsko prvenstvo.

U kategoriji seniorke štap Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica osvojile su odlično 9. mjesto, a u kategoriji palica uz orkestralnu pratnju Gradske glazbe Virovitica 3. mjesto i brončana medalja izmaknula im je za 0,1 bod, ali dovoljno da se plasiraju na Europsko prvenstvo.

Europsko prvenstvo se ove godine održava u susjednoj Sloveniji, Laškom 7-10. rujna 2017.godine.

Zahvaljujemo Gradu Virovitici i sponzorima na podršci, a ponajviše našoj Gradskoj glazbi i orkestru uz čiju suradnju nastavljamo i dalje pokazivati tradicionalnu vezu mažoret plesa i orkestra. (www.icv.hr; ap)

[g-gallery gid=”409401″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content