Novo ruho Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina

Iako jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj, Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih koja kontinuirano ulaže u škole i sustav obrazovanja. Županija je, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, prijavila projekt Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Josip Kozarac“ Slatina na poziv Europskog fonda za regionalni razvoj, „Pilot projekt Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Vrijednost projekta je 2.361.802,72 kuna, dok prihvatljivi troškovi iznose 2.053.602,72 kuna. Bespovratna sredstva Europske unije su 1.848.242,45 kuna, od čega udio Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 30 posto, odnosno 616.080,82 kuna te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 60 posto, odnosno 1.232.161,63 kuna. Virovitičko-podravska županija sudjeluje s iznosom od 10 posto.

Zgrada škole izgrađena je 1988. godine, a danas je potpuno obnovljena. Projekt energetske obnove obuhvaćao je izolaciju toplinske zaštite ovojnice zgrade i to zahvat na vanjskim zidovima i stropu prema negrijanom prostoru. Zamijenjena je i postojeća rasvjeta s rasvjetom veće učinkovitosti (LED rasvjetom).

Izvođač radova bila je tvrtka Fasader Boja d.o.o. iz Osijeka, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio je ARHIS d.o.o. iz Slatine. Razvojna agencija VIDRA provodila je sve aktivnosti na projektu.

U sklopu projekta osigurana je provedba energetskog pregleda zgrade i izraditi će se novi Energetski certifikat. Trenutni energetski razred zgrade je C, dok će izrađenim novim certifikatom zgrada imati energetski razred B. Energetskom obnovom stvoreni su sigurniji i ugodniji uvjeti učenja što će rezultirati povećanjem učinkovitosti obrazovanja. (ravidra.hr)

logo

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content