U Crncu otvorena prva ljekarna u povijesti te općine

U središtu Crnca otvorena je prva ljekarna u povijesti te općine i mjesta. Do sada su mještani po lijekove išli u ambulantu ili morali potegnuti do Zdenaca, odnosno Orahovice. Ljekarnu je otvorila obitelj Ercegović iz Osijeka, a punu podršku i pomoć dala je Općina Crnac.
-Gospođa Karmela Ercegović je početkom godine došla u Općinu s tom idejom i ja sam, naravno, to odmah prihvatio te smo zajednički krenuli u realizaciju. Općina je dala svu pomoć i podršku u administracijskom dijelu, a vlasnici su odmah prionuli na posao i moram od srca zahvaliti obitelji Ercegović koja je u vrlo kratkom vremenu napravila sjajan prostor i otvorila ljekarnu. – rekao je načelnik Mato Damjan.

U ime obitelji Ercegović obratila se magistra farmacije Ana Pavić, kćerka vlasnice Karmele Ercegović:
-Olakšali smo mještanima dolazak do lijekova da ne moraju daleko putovati, nego jednostavno prošeću do središta svog mjesta. Zahvaljujem načelniku na razumijevanju i velikoj pomoći, a mi smo sada, budući da od 1995. imamo ljekarnu u Orahovici, i zdravstvena ustanova. – rekla je Pavić. Na kraju male svečanosti prostor, vlasnike i djelatnike te nazočne mještane blagoslovio je župnik Župe svetog Ivana Krstitelja Crnac Josip Marić. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

2806ljekarnacrnac1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content