Korak bliže brzoj cesti: Donesena Odluka o financiranju Analize izvedivosti od prometnom pravcu Čvor Sveta Helena do granice Republike Mađarske

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, donio je Odluku o financiranju za projekt Analize izvedivosti na prometnom pravcu Čvor Sveta Helena – Vrbovec 2 – Bjelovar – Virovitica – granica Republike Mađarske.

Naime, nakon što je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo poziv za dostavu projektnih prijedloga, a u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija”, za unaprjeđenje cestovne i pristupa cestovnoj mreži, izabran je projekt Hrvatskih cesta ”Analize izvedivosti na prometnom pravcu Čvor Sveta Helena – Vrbovec 2 – Bjelovar – Virovitica – granica Republike Mađarske u vrijednosti projekta 1.345.969,90 kuna.

Tako su nastojanja ministra Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Igora Androvića, zamjenika župana Marija Klementa i gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, za boljom i bržom povezanošću Virovitice i Virovitičko-podravske županije sa Zagrebom i preko Mađarske s ostatkom Europe, ovom odlukom dobila punu težinu.

Ovo je još jedan dokaz kako se užurbano nastoji riješiti bolja prometna povezanost s ostatkom Hrvatske. Time će i Virovitica i Virovitičko-podravska županija biti bolje i kvalitetnije povezani sa Zagrebom i Europom. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content