Virovitičko-podravska županija sufinancirat će sa 400,00 kuna komplete udžbenike za učenike prvih razreda osnovnih škola kojima je Županija osnivač

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović donio je Odluku o sufinanciranju udžbenika za učenike prvih razreda osnovnih škola, kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač (sve škole na području VPŽ izuzev OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica i OŠ Vladimir Nazor Virovitica čiji je osnivač Grad Virovitica nap.a.). Udžbenici će se sufinancirati u iznosu od 400,00 kuna po kompletu udžbenika. O načinu uplate odobrenih sredstava, roditelji učenika dobit će informacije od škole u koju su upisani.

– U predizbornoj kampanji smo obećali sufinancirati udžbenike i to ćemo od ove jeseni ostvariti za učenike prvih razreda osnovnih škola, kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač. S obzirom na to da će se svi udžbenici od iduće godine mijenjati, odlučili smo se za sufinanciranje od 400,00 kuna po kompletu udžbenika, a iduće godine, ćemo u suradnji s općinama i gradovima, napraviti model, po kojem će što više učenika u našoj županiji, ne samo onih koji idu u prvi razred, imati besplatne udžbenike. Znanje naše djece nema cijene, a na ovaj način Virovitičko-podravska županija, želi pomoći i njima i njihovim roditeljima – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, foto: Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content