Slatina noću okupirana psima bez nadzora

Sve nam više dojava zabrinutih građana stiže o “hordama” pasa bez nadzora koji se u noćnim satima šeću Slatinom.

Koji je razlog velikom broju pasa u šetnji Slatinom, bez vlasnika, možemo samo nagađati. Ako je i u našem malom gradu nastala ista situacija koja se viđa u velikim gradovima, da vlasnici kućnih ljubimaca svoje životinje poradi odlaska na godišnje odmore puštaju na ulicu bez nadzora, imamo problem.

Naime, po informacijama koje imamo, psi predstavljaju opasnost za prolaznike, pogotovo za djecu, jer, kako tvrdi jedan naš čitatelj, bilo ja napada baš na najnezaštićenije, djecu, ali i na odrasle osobe, na svu sreću bez ugriza.

20664646 10213167486927957 7614247396394866309 n

Velike su vrućine, pa nije isključeno da psi u potrazi za osvježenjem sami preskaču ograde, bježe iz dvorišta, no vjerojatnija je bešćutnost i neodgovornost vlasnika za koje, očito, nisu kućni ljubimci, jer im izgleda služe samo kao ”modni dodatak”, a kada im postanu teret puštaju ih na milost i nemilost ulice ne razmišljajući o ugrozi svih ostalih građana, koji se također vole prošetati gradom u večernjim satima kada temperature padnu.

Da je problem velik, upućuju dojave građana iz svih dijelova grada gdje su viđeni psi, a koji očito nisu lutalice, jer su dobrih pasmina.

I tako, dok naši gradski oci “tocaju” noge u Jadranu ili se, pak, hlade u hladovini klimatiziranih stanova ili uz hladna pića slatinskih ugostiteljskih objekata, cucki ”vladaju” Slatinom. Problem nije benigan i ovim putem apeliramo na sve mjerodavne od Grada, veterinarske inspekcije do slatinskih veterinara, učinite nešto da se naša djeca mogu slobodno i bez straha šetati gradom!
(Domovina.net)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content