Župan Igor Andrović i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić o odličnoj suradnji Županije i braniteljske populacije

Suradnja Virovitičko-podravske županije i braniteljskih udruga je na visokoj razini, a o tome je bilo govora na sastanku virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića i predsjednika Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, Mate Bubaša. Sastanak je održan i povodom Međunarodnog dana nestalih osoba, a s područja naše županije, još uvijek je nepoznata sudbina petero hrvatskih branitelja.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, Nenad Križić, pohvalio je odličnu suradnju s Virovitičko-podravskom županijom, o stambenoj problematici za hrvatske branitelje, ali i svakodnevnim problemima ove populacije stanovništva.

– Samo 6 posto od ukupnog broja hrvatskih umirovljenika je dio koji pripada braniteljskoj populaciji. Hrvatski branitelji nikako nisu povlašteni niti privilegirani, a osim toga, od 505.000 koji su evidentirani u registru hrvatskih branitelja, njih 83.000 je nezaposlenih i nemaju nikakav oblik prihoda. Nama je cilj pomoći im u što većem broju i tom pogledu, imamo odličnu suradnju s Virovitičko-podravskom županijom, ponajprije provodeći projekt sistematskih pregleda s Općom bolnicom Virovitica, na koji način smo prevenirali i poboljšali zdravlja braniteljskoj populaciji i na tome se posebno zahvaljujem i županu Androviću i Virovitičko-podravskoj županiji – podcrtao je Nenad Križić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja.

Inače, u vrijeme Domovinskog rata, kroz razne postrojbe na području Virovitičko-podravske županije, prošlo je 12.000 osoba. Poginula su 192 hrvatska branitelja, a njih petero se još vodi kao nestale osobe.

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, naglasio je kako je „županija i do sada imala odličnu suradnju s udrugama proisteklih iz Domovinskog rata, a tako će biti i ubuduće“.

– Na Virovitičko-podravsku županiju i sve naše institucije, braniteljska populacija može uvijek računati. Tako je bilo do sada, tako će biti i nadalje. U suradnji s Općom bolnicom Virovitica, provodimo projekt sistematskih pregleda za braniteljsku populaciju i hrvatski branitelji će u tome uvijek imati prednost. Uvijek možete računati na našu podršku u svim projektima, jer hrvatski branitelji su u Domovinskom ratu zadužili sve nas buduće generacije – istaknuo je između ostalog, župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”424809″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content