“Mrtav pijan” za volanom: vozio automobil s nevjerojatnih 4,9 promila alkohola u krvi

Iako smo navikli da nas policijska statistika iznenadi s visokim iznosima promila alkohola u krvi izmjerenih kod vozača, slučaj od prošlog vikenda ostavlja bez riječi. Naime, prilikom redovne policijske kontrole na prometnicama, otkriven je vozač koji je s nevjerojatnih 4,9 promila alkohola u krvi u petak u noćnim satima osobni automobil vozio ulicama Virovitice. Kada je policija pokušala zaustaviti 26-godišnjaka, on je samo nastavio voziti Strossmayerovom ulicom u smjeru Korije, gdje je su ga zaustavili i uhitili. Odveli su ga na liječnički pregled, a nakon njega u policijsku postaju i slijedi mu optužni prijedlog. S obzirom na razinu alkohola u krvi sreća je da ni on niti drugi sudionici u prometu te noći nisu stradali.

Samo prošlog tjedna policija je na prometnicama registrirala 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja i 37 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom. Među rekorderima našla su se i dva biciklista – u utorak je u Mikleušu biciklist (46) vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 3,75 promila u krvi, a samo dan prije u Čačincima 52-godišnji biciklist vozio je s 3,58 promila u krvi.

Čak 15 prometnih nesreća obilježilo je protekli tjedan, 5 osoba je ozlijeđeno a u 10 slučajeva evidentirana je materijalna šteta. Ujedno prilikom akcije nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, u sklopu aktivnosti TISPOL-a, otkriveno je 178 prekršaja nekorištena sigurnosnog pojasa na prednjim i 14 na stražnjim sjedalima.

(www.icv.hr, ml, mlo; foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content