Josip Đakić ponovno na čelu HVIDRA-e RH

Sinoć je u Makarskoj na 17. redovnom izvještajno-izbornom Saboru HVIDRA-e RH izabrano novo vodstvo za iduće četiri godine. Većinom glasova za novog predsjednika udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata ponovno je izabran saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane Josip Đakić, koju tu dužnost obnaša neprekidno od 2004. godine. Od 250 nazočnih izaslanika iz cijele Hrvatske dobio je čak 190 glasova, dok je za njegovog protukandidata Miljenka Marića, predsjednika HVIDRA-e Velika Gorica, glasovalo 59 izaslanika.
Za dopredsjednika HVIDRA-e prvi put je izabran Ante Tandara (HVIDRA Grada Zagreba), a za predsjednika Glavnog odbora i u novom mandatu Josip Periša (Šibensko-kninska županija).

U iduće četiri godine na čelu Suda časti bit će Jure Milas (Splitsko-dalmatinska županija), a ostali članovi su: Josip Mateša (Karlovačka), Mladen Kranjčec (Primorsko-goranska), Zlatko Plazibat (Osječko-baranjska) i Damir Vratković (Virovitičko-podravska županija), dok će Nadzorni odbor raditi u sastavu Mirko Korbar (Osječko-baranjska) predsjednik te članovi Vlado Marić (Brodsko-posavska), Stjepan Jakić (Karlovačka), Ivan Mršić (Splitsko-dalmatinska) i Željko Kralj (Zadarska županija).

U okviru Sabora ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved predstavio je prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovi obitelji. (www.icv.hr, T. M.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content