U Kuriji Janković započela 4. međunarodna monotematska konferencija o virusnom hepatititisu C

U Hotelu Kurija Janković u Kapeli Dvoru započela je 4. međunarodna monotematska konferencija o virusnom hepatititisu C, koji Medicinski fakultet Osijek tradicionalno organizira s svojim kolegama iz Amerike, Japana i Egipta.
U nazočnosti zamjenika Virovitičko-podravskog župana Darka Žužaka, konferenciju, koja će trajati tri dana prigodnim je riječima otvorio docent Robert Smolić, s Katedre za farmakologiju Medicinskog fakultet Osijek, koji je nazočne upoznao da je umjesto Aleksandra Včeva, novi dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku od 1.listopada Jure Mirat.

Četvrtu godinu za redom, Medicinski fakultet Osijek okupio je vrhunske znanstvenike iz cijelog svijeta koji se bave hepatitisom C i otkrićem novih lijekova.Tako na kongresu sudjeluju ugledni kliničari koji se bave translacijskim istraživanjima, dakle svime onim što u laboratoriju otkriju provode i u praksi.

Velik dio cijelog događaja temeljit će se na otvorenoj diskusiji gdje će svi zajedno raspravljati o tome što se može napraviti i kojim bi projektima zajedno mogli sudjelovati u pomoći oboljelima od hepatitisa C, te kako novu terapiju, koja je danas postala dostupna, ali zbog svoje skupoće ne svima, ostvariti pristupačnijom.

Tom prigodom jučer je predstavljena i knjiga “Update on Hepatitis C”, koja donosi najnovije novosi i dostignuća u liječenju Hepatitisa C. Konferenciju su svojim nastupima uveličali članovi Glazbenog zbora Medicinskog fakulteta Osijek te Suhopoljski tamburaši.

(www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”428436″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content