Obilježen nacionalni dan Mađarske u Zagrebu

U Zagrebu, je u Muzeju Mimara, svečano obilježen Nacionalni dan Mađarske i 25. obljetnica uspostave mađarsko-hrvatskih diplomatskih odnosa.

Tom prigodom, u obraćanju nazočnima, veleposlanik Mađarske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Jozsef Magyar, se u nadahnutom govoru, osvrnuo na zajedništvo i prijateljstvo Mađarske i Republike Hrvatske, kroz povijest pa do današnjih dana, te je istaknuo kako se, u cilju daljnjeg jačanja sveukupnih odnosa Mađarske i Republike Hrvatske, u Pečuhu završava zgrada Hrvatskog kazališta, dok će u proljeće 2018.god., započeti u Osijeku gradnja škole za mađarski jezik

U ime Vlade RH, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, govorio je ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, čestitajući Nacionalni praznik Mađarske, naglasio je da nacionalne manjine Mađara u Hrvatskoj i Hrvata u Mađarskoj obogaćuju međusobne odnose.

Temeljem upućenog poziva, veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Jozsefa Magyar na svečanosti je, pored brojnih predstavnika diplomatskog kora, političkog, gospodarskog i društvenog života, u ime poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije, bio nazočan i Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica. (hgk žk virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content