Ivica Kirin: cikloturizam otvara priliku za ugostitelje i gospodarstvo

U Dravskoj priči danas su potpisani Sporazumi o provođenju programa Operativnog plana razvoja cikloturizma na području Virovitičko-podravske županije. Među potpisnicima bili su i gradonačelnik Ivica Kirin, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund te direktorica Turističke zajednice grada Virovitice Katarina Đurđević.

– Temeljem potpisanog ugovora i Operativnog plana sve naše važne projekte vezane uz cikloturizam moći ćemo nominirati na Ministarstvo turizma i fondove EU. Cikoloturizam je novina, sve više ljudi gradove i mjesta obilazi biciklom i mi u njemu vidimo priliku za promociju naših prirodnih i kulturnih ljepota. Zato mi je drago što smo danas potpisali ovaj sporazum o provedbi Operativnog plana na terenu – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. Naglasio je kako je cilj ulaganje u nove biciklističke staze i trake, što Grad i ovih dana čini izgradnjom novih biciklističkih staza u centru. Izrazio je ponos što je Put šarana na virovitičkim ribnjacima na prezentaciji u Dravskoj priči ocijenjen kao jedinstvena i zanimljiva singletrack biciklistička staza u Hrvatskoj.

Na gradskoj razini, planirana je suradnja s Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama, kaže I. Kirin, kako bi šumske ceste kandidirali za sredstva iz nadležnog Ministarstva turizma i europskih fondova te od njih napravili atraktivne punktove za cikloturizam. Razvoj ove vrste kontinentalnog turizma, osim rekreacije i promocije prirodnih ljepota, omogućit će i razvitak gospodarstva te pomoći malim ugostiteljima. Provedba ovog plana stavlja svojevrsni pritisak i na našu sredinu, za većim brojem smještajnih kapaciteta, domaće hrane i pića te drugih usluga za turiste – kaže gradonačelnik Kirin.

Nakon biciklističkih staza, krenut će se i u projekte vezane uz virovitičke ribnjake, najavio je I. Kirin. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content