Započeli radovi na uređenju biciklističkog prometa u središtu Virovitice

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu, Grad Virovitica uređuje biciklistički promet u samom središtu grada. Radove izvodi tvrtka Prajo Beton, a trebali bi biti gotovi do kraja godine.

– Praćenjem prometnih situacija nakon uvođenja kružnih tokova uočene su određene pojave koje dovode do ugrožavanja sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu, a radi se o biciklistima i pješacima u interakciji s vozilima u samim kružnim tokovima te raskrižjima frekventnih prometnica na prilazu u središte grada. Uređenjem biciklističkih staza i traka napravit će se korekcija postojećeg stanja te na taj način osigurati nesmetan promet vozača bicikala isključivo biciklističkim stazama i trakama, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuvši da će se na ovaj način odvojiti promet pješaka i vozača bicikala od prometa motornih vozila, što će znatno utjecati na sigurnost svih sudionika u prometu.

MG 0895Projekt uređenja biciklističkog prometa u središtu grada te bolje signalizacije pješačkih i biciklističkih prijelaza na najfrekventnijim i opasnim raskrižjima u gradu, odobren je od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Ukupna vrijednost projekta je 1.025.000,00 kuna, a sufinanciranje iz NPSCP-a odobreno je u iznosu od 868.656,25 kn, odnosno 70 posto. Razliku od 30 posto pokrit će prijavitelj projekta, odnosno Grad Virovitica.

Uređenje biciklističkog prometa odvija se pod nadzorom Grada i Policijske uprave virovitičko-podravske. (virovitica.hr, foto: Matija R.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content