Održana završna konferencija u sklopu projekta “Energetska obnova Učeničkog doma Virovitica”

U novoobnovljenoj zgradi Učeničkog doma Virovitica održana je u završna konferencija projekta “Energetska obnova Učeničkog doma Virovitica”. Prisutne je na početku pozdravila v.d. ravnatelja Martina Tišljar, a projekt je predstavila voditeljica projekta Tajana Bukovšak iz Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije VIDRA. Završnoj konferenciji su uz ostale uvažene goste prisustvovali i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement koji je u ime Virovitičko-podravske županije izrazio veliko zadovoljstvo provedenim projektom, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica, te zamjenica ravnateljice Razvojne agencije VIDRA Željka Vuković. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade Učeničkog doma Virovitica iznosi 1.326.434,21 HRK.

MG 3562

Dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 813.633,95 HRK, od čega je za projekt Europski fonda za regionalni razvoj izdvojio 348.700,26 HRK, dok je Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izdvojio 464.933,69 HRK. Preostali iznos od 30 posto financirala je Virovitičko-podravska županija. Nositelj projekta je Učenički dom Virovitica, koji je projekt prijavio i proveo uz pomoć Virovitičko-podravske županije i Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije VIDRA. Izvođač radova na energetskoj obnovi zgrade Učeničkog doma bila je tvrtka Slavić-inženjering d.o.o. iz Virovitice, a stručni nadzor provodila je tvrtka Croming d.o.o. iz Pitomače.
Energetskom obnovom zgrada Učeničkog doma prešla je iz energetskog razreda D u energetski razred B, te je ostvarena planirana ušteda od 72,37 posto toplinske energije za grijanje i ušteda od 64,60 posto električne energije za rasvjetu, a također su i značajno smanjenje emisije C02. (www.icv.hr; Foto: Matija Rođak)

logo 002 vidljivost[g-gallery gid=”435326″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content