Tvrtka DRAFT d.o.o. uspješno izradila dva projektna prijedloga odobrena od Ministarstva poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede putem Javnog poziva za dodjelu potpore organizatorima manifestacija u 2017. godini odobrilo je sufinanciranje lokalno-tradicijskih manifestacija u općini Pitomača i općini Špišić Bukovica čiju natječajnu dokumentaciju je izradila tvrtka DRAFT d.o.o.

Manifestaciju „U posjetu starim vremenima“ organizira Općina Pitomača sa suorganizatorima Turističkom zajednicom općine Pitomača, tvrtkom DRAFT d.o.o., Srednjom školom Stjepana Sulimanca Pitomača i Likovnim klubom „Duga“ Pitomača. Njome se vraćamo u stara vremena, u razdoblje u kojem je živio i djelovao pjesnik Petar Preradović, odnosno 19. stoljeće. Održavanje manifestacije postala je višegodišnja tradicija kojom se nastoji sačuvati i njegovati lokalna tradicija, stari zanati te potaknuti potrošnja i vrednovanje autohtonih i lokalnih prehrambenih proizvoda te podržati lokalne udruge u upornosti i kreativnosti očuvanja baštine te kreiranju novih proizvoda. „U posjetu starim vremenima“ podržalo je te sufinanciralo Ministarstvo poljoprivrede sa 5.701,75 kn.

Općina Špišić Bukovica organizator je manifestacije „Ivanjsko navečer“ prilikom koje se predstavljaju tradicija i običaji karakteristički za lokalitet Špišić Bukovice. Tom prigodom predstavljaju se udruge i obrtnici, a mnogobrojni posjetitelji mogu degustirati i uživati u raznim lokalnim delicijama te isprobati i upoznati se s proizvodima izlagača. Ministarstvo poljoprivrede navedenu manifestaciju sufinanciralo je sa 3.374,28 kn.

(pitomača.hr)

ivanjsko naveer

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content