Vincekovo Poljoprivrednog poduzeća u vinogradu najčuvenijeg orahovačkog vina

Poljoprivredno poduzeće Orahovica i ove je godine za svoje djelatnike, poslovne partnere i prijatelje, priredilo tradicionalno obilježavanje zaštitnika vinogradara i vinara svetog Vinka. Vinkovo ili Vincekovo PP Orahovica priredilo je u vinogradima na tzv. Jezercu, prostoru u na kojem je već godinama posađena sorta najčuvenijeg orahovačkog vina Zelenog silvanca:

– Prošla vinogradarska i vinska godina nam je bila najbolja i najkvalitetnija u zadnjih deset godina i nadamo se da će nam ova donijeti isto tako dobre urode i iznimnu kvalitetu. Svake godine smo upravo ovdje u vinogradima Zelenog silvanca, našeg najpoznatijeg i najkvalitetnijeg vina kako bi pokazali gdje ono nastaje i zajedno ga naravno degustirali, ali isto i sva ostala naša kvalitetna vina. Hvala svima koji su došli, podijeliti ovaj događaj s nama. – rekao je voditelj Radne jedinice voćarstvo-vinogradarstvo PP Orahovice Josip Tokić.

Dobar urod i ove godine PP Orahovica poželjela je i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin naglasivši kako se Grad Orahovica ponosi sjajnim radom ovog poduzeća i posebno njihovim iznimno kvalitetnim i naširoko poznatim proizvodima. Vinograde, djelatnike PP Orahovice i sve nazočne blagoslovio je i molitvu predvodio župnik orahovački, vlč. Željko Strnak, a potom je vinograd u želji dobre godine vino zalio voditelj RJ Josip Tokić. Velika vatra, pregršt ražnjeva s kojih je širio miris prepoznatljivih slavonskih suhomesnatih proizvoda, a također i karakterističnog za PP Orahovicu šarana s rašlji, oduševio je mnoštvo prisutnih koji su uživali uz zvuk tamburice pod širokim i jedinstvenim slavonskim nebom. (www.icv.hr, vg)

2201vinkovoorahovica6 Custom 2201vinkovoorahovica5 Custom 2201vinkovoorahovica4 Custom 2201vinkovoorahovica2 Custom 2201vinkovoorahovica1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content