Zgrada Šumarije postaje Dom hrvatskih branitelja

Na inicijativu pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i predsjednika Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice Zvonka Kožnjaka Ministarstvu hrvatskih branitelja poslan je prijedlog o preuređenju nekadašnje zgrade Šumarije u Masarykovoj ulici u Virovitici u Dom hrvatskih branitelja. Osim prostorija za druženje, unutar zgrade postoji mogućnost i za uređenje uredskih prostorija koje bi služile za rad pojedinih udruga s područja grada Virovitice.

Ovih dana trebala bi započeti realizacija idejnog projekta – napomenuo je predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitice Zvonko Kožnjak.

– Osim uredskih prostorija, u zgradu bismo preselili i spomen-sobu hrvatskih branitelja koja se trenutno nalazi u Gradskom dvorcu u Virovitici. U planu je i uređenje dnevnog boravka u kojemu će se branitelji družiti, a postoji mogućnost i za lokal s toplim napitcima. Spajanjem soba na gornjem katu dobit će se prostor za održavanje većih skupova, poput braniteljskih skupština, predavanja i slično – kaže Z. Kožnjak. (www.icv.hr, bs, foto: vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content