Grad Virovitica preuzeo zgradu nekadašnje Šumarije u Masarykovoj ulici koja će u budućnosti biti Dom hrvatskih branitelja

U Gradskoj upravi danas, 22. veljače, izvršena je primopredaja zgrade nekadašnje Šumarije u Masarykovoj ulici u Virovitici. Hrvatske šume ustupile su Gradu Virovitici zgradu na 30-godišnje korištenje. Potpisu ugovora i primopredaji nazočili su, među ostalima, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i voditelj Uprave Hrvatskih šuma Bjelovar Ivan Cug.

Zgrada nekadašnje Šumarije u budućnosti će biti Dom hrvatskih branitelja, za što je već izrađeno idejno rješenje. Osim prostorija za sastanke i druženje, unutar zgrade postoji mogućnost i za uređenje uredskih prostorija.

U prizemlju zgrade predviđeno je uređenje spomen sobe Domovinskog rata koja se nalazila u Dvorcu Pejačević, a u planu je i uređenje dnevnog boravka za druženje branitelja. Spajanjem soba na gornjem katu dobit će se prostor za održavanje većih skupova, poput braniteljskih skupština, predavanja i slično.

Sljedeći korak je izrada projektne dokumentacije za preuređenje zgrade, a dogovoreno je da će samo uređenje financirati Ministarstvo hrvatskih branitelja. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content