Ivan Đukić iz Osijeka i Dražen Šafar iz Orahovice pokazali majstorije kulinarske umjetnosti

Solin je bio domaćin 2. Kola 13. Izdanja hrvatskog kuharskog Kupa koji su organizacijski potpisali udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatski kuharski savez. Zadatak svih kuhara bio je bio pripremiti svečanu hladnu platu od pastrve, pršuta, slanutka i artičoke, glavna jela od janjećeg buta, ružmarina i sezonskog povrća te deserte od klementina, rogača, badema i skute. Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Vladimir Balent, Gostimir Dragić i Erich Glavica. Pobjedu u ukupnom poretku je kao i u prvom kolu odnio Ivan Tomas iz restorana Fontana Crnković iz Varaždina, drugo mjesto pripalo je Marinu Pozderu također iz varaždinskog restorana Bedem, koji je bio najbolji u desertu te drugi u glavnom jelu, dok je Dario Špehar iz hotela Plitvice pobijedio u predjelu i glavnom jelu, ali ga je boljeg plasmana koštao rezultat u desertu. Posebna priča 2. Kola bila je rezervirana uz kulinarsku umjetnost. Naime članovi Sekcije za kulinarsku artistiku, Ivan Đukić iz Osijeka te Dražen Šafar iz Orahovice odradili su malu curving radionicu te prezentirali vrhunske majstorije kulinarske umjetnosti:

– Naša sekcija već nekoliko godina prezentira kulinarsku umjetnost, odnosno način dekoracije od voća i povrća. Više smo nego aktivni na svim velikim događanjima Hrvatskog kuharskog saveza, domjencima i manifestacijama udruga i organizacija, a ponajviše se ponosimo organizacijom radionica i edukacija za učenike strukovnih škola. Naime, svake godine kroz cijelu godinu, održavamo radionice po školama, svaki u svom dijelu Hrvatske jer nas ima više članova i to diljem Lijepe Naše. Kulinarska umjetnost je poseban dio gastronomije i uvijek nam je drago kada budemo dio događaja naše krovne organizacije, Hrvatskog kuharskog saveza kao i sada u Solinu. – kaže član Sekcije Dražen Šafar iz Orahovice koji je uz Ivana Đukića iz Osijeka pripremio atraktivan aranžman od voća i povrća koji je krasio buffet stol.

Treće kolo Hrvatskog kuharskog kupa bit će održano sredinom ožujka u Bjelovaru gdje je slavonski majstori kulinarske umjetnosti ponovno imati zapaženu ulogu. (www.icv.hr, vg)

1202kuhari5 1202kuhari4 1202kuhari3 1202kuhari1 1202kuhari2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content