Kontinuitet nastupa Bosne i Hercegovine na sajmu Viroexpo

U Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Zagrebu, veleposlanica NJ.E. Renata Paškalj i savjetnik Obrad Savić, primili su izaslanstvo Organizacijskog odbora sajma Viroexpo u kojem su bili: Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Milan Vanđura, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Bojan Mijok, direktor sajma Viroexpo.

Izaslanstvo sajma upoznalo je veleposlanicu s nastupom 91 izlagača iz BiH: Bihaća, Doboja, Mostara i Tuzle, na 23. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koje se realizira suradnjom gospodarskih komora i sajmova.

Veleposlanica Renata Paškalj izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem izlagača iz cijele BiH na sajmu Viroexpo, kao i očekivanja da će sudjelovanje tvrtki na ovom i ostalim sajmovima u BiH i Hrvatskoj povećati međusobni obim vanjskotrgovinske razmjene.

Bosna i Hercegovina se na sajmu Viroexpo predstavlja od 2001. godine, a 2009. godine je bila zemlja partner sajma. Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i BiH, u 2016.god., iznosila je 88,2 mil. kn, od čega je izvoz iznosio 34,1 mil. kn, uvoz 54,1 mil. kn, te je Virovitičko-podravska županija u vanjskotrgovinskoj razmjeni s BiH ostvarila deficit od 20 mil. kn. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content