Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavio povoljne kredite i jamstva za poljoprivrednike kao i nove projekte navodnjavanja

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je održana u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici, govorio je o provedenim i planiranim aktivnostima Ministarstva poljoprivrede vezano uz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

Najavio je da će se okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. -2020. sufinancirati povoljni krediti i jamstva za poljoprivrednike s kamatnim stopama između 0,1 i 1,5 posto, objavit će se natječaji u vrijednosti od 3,75 milijardi kuna, a financirat će se i novi projekti navodnjavanja u suradnji sa županijama i Hrvatskim vodama.

Kazao je i da će udvostručiti iznos potpora malih vrijednosti za preradu drva i proizvodnju namještaja, a slatkovodno ribarstvo poticat će se putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo objavom niza novih natječaja. Ministar je rekao i da će Ministarstvo poljoprivrede objaviti u 2018. godini sve potrebne pravilnike i osigurati potvrde od Europske komisije za usvajanje novog Nacionalnog programa pomoći sektoru vina. (www.vlada.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content