Sjednica Županijske skupštine: Virovitičko-podravska županija otvara suradnju s Okrugom Švenčionys iz Litve

Županijska skupština Virovitičko-podravske županije održala je redovnu sjednicu na kojoj je donesena odluka o produljenju važenja Županijske razvojne strategije za razdoblje 2011. – 2017. godine na razdoblje do donošenja nove razvojne strategije. Stupanjem na snagu novog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju započeto je s izradom nove Županijske razvojne strategije, no kako ne bi nastala pravna praznina, vijećnici su odlučili produžiti važenje dosadašnje razvojne strategije koja se pokazala dobrom.

Isto tako vijećnici su prihvatili prijedlog Sporazuma o suradnji Virovitičko podravske županije i Okruga Švenčionys iz Republike Litve. Sporazumom o suradnji postavljaju se temelji konkretne uzajamne suradnje u području gospodarstva, kulture, znanosti, školstva, sporta, turizma, zaštite okoliša i zdravlja te drugih područja u nadležnosti obiju regija u svrhu ostvarivanja zajedničkog napretka.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, a nazočili su i župan Igor Andrović, njegovi zamjenici Marijo Klement, Darko Žužak i Igor Pavković, županijskih pročelnici te direktori i ravnatelji institucija.

(www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”444703″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content