Učenici naučili kako mogu biti „Zdravi za 5“

Policijska službenica za prevenciju Policijske uprave virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić održala je zanimljivo predavanje za učenike osnovne škole „A. G. Matoš“ u Čačincima i „I. B. Mažuranić“ u Orahovici o odrednicama preventivnog projekta „Zdrav za 5“ koji se provodi u ovoj školskoj godini.

Učenici osmih razreda imali su prilike naučiti više o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice. Potom su na radionicama osmišljavali situacije koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

U Čačincima je o tom programu slušalo 18 učenika, a u Orahovici 45 učenika osmih razreda. Tijekom prezentacije i provođenja radionice uz učenike su nazočili i njihovi razrednici.

„Zdrav za 5“ je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji već petu godinu zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

(www.icv.hr, izvor: PU virovitičko-podravska)

pet1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content