Edukacija za male poduzetnike u ruralnom turizmu – Turistička zajednica općine Čačinci organizirala studijsko putovanje

Krajem prošle godine Turistička zajednica općine Čačinci provela je projekt “Edukacija za male poduzetnike u ruralnom turizmu” koji je financiran od strane Hrvatske turističke zajednice. U suradnji s predavačima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici provedena su tri dana edukacije na kojoj je sudjelovalo 20-ak polaznika. Cilj projekta bio je educirati male poduzetnike i zainteresiranu skupinu lokalnog stanovništva kako bi se povećao broj smještajnih kapaciteta na području Turističke zajednice općine Čačinci. Turistička zajednica općine Čačinci nalazi se u neposrednoj blizini Parka prirode Papuk koji iz godine u godinu broji sve više posjetitelja koji izražavaju želju za produženjem svog boravka u destinaciji.

Kako bi polaznicima pokazali primjer dobre prakse i dodatno ih motivirali organizirano je studijsko putovanje u Baranju. Polaznici edukacije posjetili su seosko gospodarstvo Lacković u Bilju gdje ih je dočekala i pozdravila direktorica turističke zajednice općine Bilje Danijela Mihaljević i zajedno s njima prošetala imanjem Lacković. Obitelj Lacković bavi se seoskim turizmom od 2000. godine i jedni su od začetnika seoskog turizma u svome kraju.

Dio studijskog putovanja bio je i posjet Parku prirode Kopački rit, te na kraju studiskog putovanja posjet obiteljskom gospodarstvu Didin konak gdje ih je voditelj objekta proveo kroz cijelo imanje i ispričao kako su počeli, kako objekt danas radi te podijelio iskustva s polaznicima edukacije. (tz-cacinci.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content