Gradu Virovitici odobren projekt prometnog uređenja zone oko OŠ Ivane Brlić – Mažuranić

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske odobrilo je Gradu Virovitici, temeljem javnog poziva za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području RH za 2018. godinu, projekt prometnog uređenja zone oko Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Vrijednost radova iznosi 3.580.500,00 kuna, a MUP će ih sufinancirati do iznosa od 2.506.650,00 kuna iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Prometnim elaboratom uređenja zone oko škole riješene su kritične točke prometovanja, a radi se o križanjima stambenih i sabirnih ulica, kao i o boljoj povezanosti pješaka iz stambenog naselja u blizini, tzv. „Kraševog naselja“, sa školom. Raskrižja su rješavana kružnim tokovima, dok je pješačka komunikacija riješena dodanim pravcem nogostupa. Radi se o rekonstrukciji 4 raskrižja, od kojih su 3 riješena uvođenjem kružnog toka, a jedno je semaforizirano.

Školu pohađaju učenici od 1. do 8. razreda iz cijelog istočnog područja grada u 42 razredna odjeljenja. Uz školu je smještena i sportska dvorana u kojoj se održavaju redovni treninzi većine klubova u gradu, kao i određene sportske manifestacije. Ovakvim načinom uređenja prometa pridonijet će se većoj sigurnosti školske djece, ali i ostalih sudionika u cestovnom prometu te smanjenju brzine kretanja motornih vozila. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content