Sigurnosno stanje u općinama Lukač i Špišić Bukovica ocijenjeno dobrim

U prostorijama Općine Lukač održana je sjednica povjerenstva za prevenciju Općina Lukač i Špišić Bukovica. Tim povodom načelnik Policijske postaje Virovitica Davor Solić i načelnik Postaje prometne policije Virovitica Nikola Kečkiš podnijeli su statističke pokazatelje stanja sigurnosti u prošloj godini, te u prva tri mjeseca ove godine, a na osnovu kojih je stanje sigurnosti u ove dvije općine proglašeno dobrim. Kada se govori o prekršajima u te dvije općine najviše prekršaja je iz domene zakona o osobnim iskaznicama, zakona o zaštiti od naselja u obitelji, dok je u Općini Špišić Bukovica uočen i prekršaj iz domene zakona o trošarinama, što se odnosi na nelegalnu prodaju duhana i zakona u šumama.
Ono na što će policija posebno obratiti pozornost je sigurnost u prometu jer uočeno je, a posebno na magistralnoj cesti D5, dosta prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, te alkoholiziranosti vozača motornih vozila.
Na sjednici je u ime načelnika Općine Lukač Đure Bukvića nazočila pročelnica Ana Gostimir, a u ime Općine Špišić Bukovica načelnik općine Hrvoje Miler. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”453508″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content