SREĆOM IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Neodgovorno ponašanje u prometu često uzrokuje nepopravljive posljedice

Ovako danas izgleda mjesto nesreće koja se dogodila u petak, a pukim čudom nije rezultirala teškim posljedicama. Unatoč upozorenjima policije, prevelik broj vozača i dalje ne poštuje prometna pravila i propise, a posljedice koje proizlaze iz takvog neodgovornog ponašanja mogu biti nepopravljive.

Prisjetimo se, u petak se u neposrednoj blizini Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici dogodila prometna nesreća koja pukim čudom nije rezultirala teškim posljedicama. Naime oko 19:30 sati 30-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,98 promila zbog neprilagođene brzine sletio je s ceste u Ulici Petra Berislavića čemu su svjedočili roditelji i djeca iz okolnih kuća koja su se igrala na tom području.

IMG 5173

Vozač je zbog neprilagođene brzine „izletio“ iz zavoja, prešao cijelu širinu ulice i sletio s ceste, pri čemu se udarivši u stablo na zelenoj površini između ceste i nogostupa zaustavio u garaži uz nogostup. Osim kod vozača utjecaj alkohola je utvrđen i kod oba suputnika, a vozač i jedan suputnik lakše su ozlijeđeni.

Blizina škole i dječjeg igrališta u ovom slučaju dodatno ukazuju na važnost prilagođavanja brzine i odgovornog ponašanja u prometu. Iz policije ukazuju da je ova prometna nesreća posljednja u dužem nizu koje su u ožujku uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, njih čak 12, pri čemu su svaku petu prometnu nesreću u ožujku uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola.

Policija apelira na vozače da ne započinju s vožnjom pod utjecajem alkohola, a brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na cesti kojom se kreću, posebno u naseljenim mjestima gdje u prometu sudjeluje i veći broj biciklista i pješaka, a nastupanjem toplijeg vremena i sudionika na mopedima i motociklima.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content