Srednja škola Stjepana Sulimanca preuzima u ponedjeljak 16. travnja novi traktor Zetor Proxima HS120 koji će služit za sve zahvate i agrotehničke mjere na školskom poljoprivrednom imanju

Srednja škola Stjepana Sulimanca preuzet će u ponedjeljak 16. travnja novi traktor Zetor Proxima HS 120 koji je nabavljen u sklopu projekta “Obrazovanjem u poljoprivredi za bolju budućnost Hrvatske”, a kojeg Srednja škola Stjepana Sulimanca provodi u partnerstvu sa Srednjom školom “Stjepan Ivšić” iz Orahovice, u sklopu projektnog poziva Ministarstva poljoprivrede pod nazivom “Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017.” Vrijednost projekta je 930.879,71kn i u cijelosti je financiran sredstvima Ministarstva poljoprivrede.

Isporuka i primopredaja traktora je dogovorena za ponedjeljak 16. travnja u 10 sati, a svoj dolazak potvrdili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa suradnicima, predsjedica odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora doc.dr.sc. Vesna Bedeković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, zastupnici tvrtke POD proizvodnja opruga d.o.o iz Dežanovca te domaćini – djelatnici i učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca.

Ovo je u posljednjih 10 godina najvrijedniji pojedinačni komad opreme nabavljen za Srednju školu Stjepana Sulimanca, a služit će za sve zahvate i agrotehničke mjere na školskom poljoprivrednom imanju koje obuhvaća 23 hektara oranica, voćnjak, vrt i plasteničku proizvodnju. Škola je do sad koristila mali traktor IMT 539, kojeg je školi prije više od deset godina donirala Vrovitičko-podravska županija.

Škola će nabavom ovog suvremenog stroja ostvariti značajne uštede od nekoliko desetaka tisuća kuna godišnje koje će moći iskoristiti za ulaganje u nastavu, a mogućnost obrazovanja na najnovnijim i najmodernijim poljoprivrednim strojevima i mehanizaciji sigurno će privući nove đake u poljoprivredna zanimanja. Traktor Zetor Proxima HS 120 dolazi sa full-opremom, te je posebno opremljen dodatnim sjedalom za učenike koji će moći učiti od traktorskog operatera važne praktične lekcije iz obrade tla, sjetve, gnjojidbe i žetve na različitim ratarskim kulturama. Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače zajedno sa osnivačem Virovitičko-podravskom županijom i u suradnji sa Općinom Pitomača ulaže značajne napore kako bi stekla uvjete da u skoro vrijeme postane centar kompetencija za sektor poljoprivrede i agroturizma. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content