Stihovima i notama prisjećali se dr. Marijana Jergovića u Domu kulture u Pitomači

Sjećanja na neponovljivog dr. Marijana Jergovića ne blijede. Njegovi stihovi i note i u nedjelju navečer bili su s Pitomačanima u Domu kulture, a po prvi put je predstavljena obnovljena pozornica na kojoj su se smjenjivali sastavi i pojedinci u sjećanje na „našeg Marijana“.

Bilo je to osmo izdanje Memorijala dr. Marijana Jergovića „Čuvar uspomena”. Uz mnoštvo nazočnih, bili su tu i: saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić….

Memorijal čuva uspomenu na njegovo stvaralaštvo i umjetnički doprinos glazbenoj sceni Podravine i Podravlja, a posjetitelji su se i ovom prilikom prisjetili njegovih djela koja su i sami rado zapjevali. Organizator događaja je bio Centra za kulturu Drago Britvić Pitomača, a pokrovitelj Općina Pitomača. A kako je bilo u Pitomači, i tko je sve nastupio, uz najavu voditeljice Ines Giba Jambrišak, pogledajte u našoj fotogaleriji. (www.vpz.hr, Foto: FotoBegović)
[g-gallery gid=”449889″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content