BRZINA I ALKOHOL PROBLEM NA PROMETNICAMA Pijan divljao po cesti, uhvaćen s 2,91 promila

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih su jedna prometna nesreća s poginulom osobom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 1 osoba je smrtno stradala, 2 osobe su teško ozlijeđene te je 1 osoba lakše ozlijeđena.

Ukupno je utvrđeno 498 prekršaja, od kojih 47 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 214 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 96 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 14 prekršaja pješaka i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,91 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa u nedjelju u noćnim satima kod vozača osobnog vozila starosti 30 godina koji je upravljao vozilom na cesti između naselja Lozan i Vukosavljevica.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava i druga u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilima. Temeljem odredbi čl. 137. Prekršajnog zakona zadržana je jedna osoba i to pješak koji je odbio alkotest, a svojim ponašanjem ometao je promet vozila „teturajući po cesti“, smješten je u prostoriju do otriježnjenja nakon čega je pušten.
(www.icv.hr, PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content